Werkwijze

Afspraak maken

Om een afspraak voor een consult te maken heeft u geen verwijzing van uw (huis)arts nodig.
U kunt een afspraak maken door te bellen met 06 3387 8118 of te mailen naar info@mesovitaal.nl 

Twijfelt u of deze behandelmethode geschikt voor u is dan kunt u ook een afspraak maken voor een oriënterend gesprek. Dit gesprek duurt maximaal 30 minuten. De kosten hiervan zijn € 25,-.

Duur van een consult

Het eerste consult duurt ongeveer 1½ uur. (Bij kinderen maximaal een uur). Je krijgt vooraf via email een anamneseformulier toegestuurd die je zo volledig mogelijk dient in te vullen. Deze wordt tijdens het eerste consult met je doorgenomen. Daarna volgt het doormeten van organen en orgaansystemen. Aan de hand van de bevindingen wordt een therapieplan opgesteld.

Therapieplan

De therapie bestaat uit adviezen ten aanzien van je bewegingspatroon, leefstijl en voedingsgewoonten welke aangevuld kunnen worden met natuurlijke geneesmiddelen zoals voedingssupplementen, homeopathie en fytotherapie (kruidengeneeskunde). Zo nodig verwijs ik door naar andere disciplines zoals huisarts, specialist, osteopaat, homeopaat e.d.

Contact

Tijdens het consult

  • Wordt de vragenlijst met je doorgenomen
  • Daarna ga ik testen. Dit doe ik door met een biotensor het functioneren van organen en hormonen te onderzoeken en door een aantal potentieel belastende ziekten en medicaties te testen. De cliënt houdt hierbij alleen een metalen staaf vast, het onderzoek is niet belastend.
  • Uit het onderzoek wordt duidelijk welke organen/orgaansystemen niet optimaal functioneren en/of welke stoffen of vroegere ziektes belastend zijn (geweest). Daarna worden homeopathische middelen, vitaminen, mineralen en kruiden mee getest om hun therapeutische werking in te schatten.
  • Je krijgt een advies. Dit kan een voedingsadvies zijn, of homeopathie, of het slikken van bepaalde vitaminen/mineralen of kruiden. Vaak maak ik gebruik van een combinatie van deze middelen.
  • Uiteraard wordt,  indien nodig, doorverwezen naar andere disciplines.

Vervolgafspraak

Over het algemeen vindt een tweede consult na drie tot acht weken plaats. Naarmate er meer verbetering optreedt wordt de periode tussen twee afspraken in langer. Het is niet van te voren te zeggen hoeveel consulten er nodig zijn. Sommige mensen ervaren na een tot drie consulten een sterke verbetering, bij anderen gaat het langzamer. Als er na drie behandelingen nog geen enkele verbetering is opgetreden is het over het algemeen verstandig om een andere therapie te zoeken.